Acupunctuur
Welke aandoeningen komen in aanmerking voor een behandeling met acupunctuur....
Powerplate
De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons...
Kinesitherapie
Kinesitherapie omvat een hele reeks van specialisaties die al dan niet samen w...

Powerplate

Powerplate

De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.

Sinds de Griekse Oudheid traint de mens zijn lichaam volgens het 'overload principe'. Het verhaal van Milo, een worstelaar die in de 6e eeuw voor Christus voor de Olympische spelen trainde, is daar een goed voorbeeld van. Milo sjouwde dag in dag uit met een stierkalf op z'n schouders rond het stadion. Hij deed dat tot het kalf een jaar oud was en een paar honderd kilo woog. Milo's lichaam paste zich aan de steeds zwaardere omstandigheden aan. En zo traint men dus nog steeds.
 
Maar nu is er de Power Plate
Powerplate
 
Het loont beslist de moeite u te verdiepen in Body Vibration en de hier gepresenteerde Power Plate. Op een totaal nieuwe, unieke manier, via onbewuste rek-reflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting, meer resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethoden. Bovendien is trainen op de Power Plate geschikt voor een veel grotere groep mensen, waaronder senioren, kinderen, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitis, collageen verbetering en vetreductie.
 
De Power Plate wordt veel gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het grote publiek Body Vibration op de Power Plate zal ontdekken.
15 - 20 minuten Power Plate komt overeen met ongeveer 1 uur conventionele krachttraining!
 
Body Vibration
Powerplate
 
De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.
 
Dit fenomeen, supercompensatie genaamd, doet zich eveneens voor bij training op de Power Plate. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.
De effecten van Body Vibration
 
    * Via de rek-reflex wordt 100% van de spiervezels aangespannen
    * Toename van flexibiliteit en mobiliteit.
    * Verhoogde uitscheiding van hormonen die belangrijk zijn voor regeneratie- en reparatieprocessen. Bijvoorbeeld HGH (groeihormoon), GF-1 en testosteron.
    * Forse verbetering van de doorbloeding (capillarisatie en lymfedrainage).
    * Versterking van het botweefsel.
    * Pijndemping.
    * Spierversterking - met name de explosieve kracht neemt toe.
    * Toename van het gelukshormoon serotonine en de voor de denkprocessen belangrijke neurotrofine.
 
In diverse onderzoeken is verder aangetoond dat:
 
    * de spierkracht door middel van vibratietraining 20 tot 30% meer toeneemt dan bij conventionele krachttraining, terwijl de trainingstijd 85% korter is;
    * de belasting op gewrichten, banden en pezen fors minder is dan bij conventionele krachttraining, deels door de korte trainingstijd en deels door het ontbreken van extra belasting (gewichten);
    * pezen, fascie en bindweefsel gemanipuleerd worden door de intermitterende rekking, zodat verklevingen loskomen. Zie hier de toepassing bij peesirritaties, spierscheurtjes en arthrogene beperkingen. Speciaal bij arthrogene beperkingen wordt grote vooruitgang geboekt (14-15 graden ten opzichte van 2 graden bij conventioneel behandelen). De Power Plate is dus zeer effectief, haalt binnen korte termijn goede resultaten en kan door de geringe belasting eerder ingezet worden bij revalidatie van patiënten. Gezien de effecten beschreven in de genoemde onderzoeken kan men tevens stellen dat de Power Plate preventief werkt bij klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat.
 
Sport algemeen
Voor hen die moeite hebben met bewegen (fysieke aandoeningen, aanslag op de spaarzame vrije tijd, een hekel aan bewegen ...) is de Power Plate een prachtige oplossing.
 
Vrijwel alle positieve effecten van regelmatig bewegen, ondervindt men nu door te trainen op de Power Plate. Maar dat in een fractie van de tijd die de meeste conventionele methoden van je vragen. Bovendien met 20-30% meer effect. Voor hen die trainen op de Power Plate combineren met fitness of andere vormen van sport, geldt dat de Power Plate training als katalysator werkt voor het trainingsresultaat.
Sport specifiek
Powerplate
 
Met name de witte, explosieve spierweefsels worden getraind op de Power Plate. Naarmate die spieren meer gebruikt worden in bepaalde takken van sport (bij sprinten, springen, stoten, gooien etc.), zal het resultaat van de Power Plate-training spectaculairder zijn. Door de verhoogde afgifte van herstelhormonen ten gevolge van trainen op de Power Plate, is het effect bij duursporten eveneens aanzienlijk. Zo zorgt de verhoogde afgifte van HGH (Human Growth Hormone) voor het snellere herstel van de rode vezels. Tevens zullen het acceleratievermogen en de eindsprint van de duursporters verbeteren.
Algemene revalidatie
 
Het verlies aan spierkracht als gevolg van immobiliteit na een operatie of bij herstel van een blessure is een zichzelf versterkend proces. Om die negatieve spiraal reeds in een zeer vroeg stadium te doorbreken kan de Power Plate training ingezet worden.
 
De positieve effecten zijn: meer kracht (verhoogde testosteron + HGH + IGF-1) en lenigheid, betere doorbloeding en lymfedrainage, pijndemping, positieve instelling (serotonine en neurotrofine) en het sneller opheffen van arthrogene beperkingen. Dit alles in een zeer kort tijdsbestek en met weinig inspanning en pijn. Dat maakt het gemakkelijk de revalidatie vol te houden en volledig af te werken.
Sport revalidatie
Powerplate
 
Dezelfde principes gelden uiteraard voor de revalidatie van (top)sporters. Op dit gebied is echter al een schat aan ervaring opgedaan, omdat Body Vibration door de topsport als eerste is ontdekt en sindsdien op redelijk grote schaal wordt toegepast. Vooral de mogelijkheid onbeperkt te variëren met houdingen en zowel statisch als dynamisch te belasten (belangrijk voor de transfer naar sportspecifiek bewegen) maken de Power Plate uiterst succesvol. De Power Plate kan in een zeer vroeg stadium worden ingezet bij sport revalidatie programma's.
Revitalisatie
 
Spectaculaire resultaten worden geboekt bij senioren, die Body Vibration ondergaan. De verhoogde afgifte van testosteron, HGH, IGF-1, maar zeker ook de verhoogde afgifte van serotonine (gelukshormoon) en neurotrofine, die de hersenen stimuleren, zijn daar debet aan. Naast de verbetering van doorbloeding, de spierversteviging en toename van lenigheid gaat Body Vibration osteoporose tegen. De bestrijding van botontkalking is niet voor niets 20 jaar geleden de aanleiding geweest voor Russische geleerden om onderzoek te starten naar trillingstherapie.
Ziektebeelden
Powerplate
 
Door variabele interpretatie van de inspanningsfysiologische en biomechanische principes is het begrijpelijk dat er geëxperimenteerd wordt met het inzetten van de Power Plate bij diverse ziektebeelden. Uitgaande van de wetenschap dat Body Vibration een substituut is voor lichaamsbeweging en in kortere tijd meer positieve effecten tot gevolg heeft dan inspannende bezigheden als fitness, diverse spelsporten en (op het conditionele aspect na) van diverse duursporten, is de Power Plate getest bij onder andere MS patiënten, ME patiënten, fibro myalgie patiënten en reuma patiënten, met zeer goede resultaten.
Cosmetische aspecten
 
De positieve invloed van Body Vibration op met name lymfedrainage, de doorbloeding (versterking van het collageen) plus afgifte van o.a. HGH, draagt bij aan de bestrijding van cellulitis. Ook blijkt dat er een aanzienlijke vetreductie plaatsvindt bij hen die drie maal per week 10 minuten op de Power Plate trainen.

 

 
Symbol
Terugbetaling acupunctuur